Over mij

 

Marjolein Krijger, 1961 Hilversum

In 1985 studeerde ik af aan de Kunstacademie te ’s-Hertogenbosch en ben sindsdien werkzaam als zelfstandig illustrator van voornamelijk kinderboeken.
Ik maak werk in opdracht van verschillende uitgeverijen zoals Zwijsen, The house of books, Gottmer, Van Holkema en Warendorf, Averbode en heb boeken geïllustreerd van o.a Carry Slee, Francien Oomen en Martin Bril.

Mijn doorbraak kwam in 1995 na de presentatie van mijn eerste eigen prentenboek ‘Mannetje zoekt een nieuwe hoed’, waarna er nog meer eigen boeken volgden zoals de verhalen van Mosje.
Andere bekende karaktertjes van mijn hand zijn Puk en Pompom.

Mijn stijl laat zich het beste omschrijven als grafisch illustratief. Kenmerkend voor mijn werk zijn de stevige grote vormen en heldere kleuren.  Ik combineer technieken, laat me inspireren door mooie materialen, verwerk deze vaak tot collages waarbij laag over laag de illustratie tot leven komt.

De kunst van het weglaten, simpelheid, dagelijks ben ik nog bezig met deze zoektocht. Een zoektocht die ik niet alleen in mijn boeken wil laten zien maar die ik ook vertaal naar ruimtelijke illustraties.